Обвинените в изнудване служители на МВР и ДАНС остават в ареста

Специализираният съд остави в ареста тримата обвиняеми за изнудване служители на ДАНС и МВР.

Магистратите уважиха искането на прокуратурата и взе мерки за неотклонение „задържане под стража“ на обвиняемите Борис Рангелов, Георги Георгиев и Цено Филипов.

На 7 януари тримата получиха обвинения за участие в организирана престъпна група за изнудване. Те бяха задържани на 5 януари при специализирана операция на Дирекция „Вътрешна сигурност“ на МВР и ДАНС.

Обвинения за участие в престъпната група и изнудване бяха повдигнати на Георги Георгиев, служител в ДАНС, Цено Филипов, служител в сектор „Обезпечаване на местата за лишаване от свобода към Главна дирекция „Национална полиция“ на МВР и Борис Рангелов. На Рангелов е повдигнато обвинение и за отвличане. Той е задържан на Летище „София“ минути преди да напусне страната.

Според събраните до момента доказателства групата е действала от януари 2015 г. В периода от 7 до 24 декември 2015 г. участниците са принудили чрез заплахи иракски гражданин да им предаде сумата от 30 000 евро. Иракчанинът бил отвлечен от улицата от Борис Рангелов, за да му бъде обяснено, че ако не предаде исканата сума до 10 дни, ще бъде вкаран в затвора, в дом за временно настаняване на чужденци или ще бъде върнат в Ирак. По случая са използвани специални разузнавателни средства.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право