До 20% по-евтини нощувки в Банско след Нова година

Хотелиери в курорта Банско масово свалят цените на нощувките след сезон пик на Нова година. Намалението е между 10% и 20%, а след първи февруари ще има още едно сваляне на цените в същия порядък, увериха от Съюза на туристическия бизнес.

До момента сезона върви с пълна сила, отчита се ръст на гостите в сравнения с този период миналата година. Банско е пълно освен с нашенци, но и сърби, македонци, англичани, гърци. Тази година се отчита и ръст при посещенията на руски туристи в зимната перла.

Двойната стая в момента в тризвездните хотели е средно 80 лева, в цената е включена и закуска. В четиризвездните същата услуга е над 100 лева, а нощувка и закуска в семейните хотели струва от 25 до 30 лева на човек.

В ски центъра над Банско работят половината от 18-те писти, времето е перфектно за скиори и сноубордисти, трасетата са отлично обработени. „Пълно е с любители на белия спорт. Подготвили сме писти за всички – за начинаещи, за средно ниво скиори и за напреднали. Децата се редят на опашка за подвижната пътека на Бъндеришка поляна, учат се да слаломират между надуваеми играчки”, сподели Иван Обрейков, маркетинг директор на фирмата – концесионер на ски зоната.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини