Повдигнаха обвинение на задържания за крадени коли в Банско хотелиер

Районната прокуратура в София остави за 72 часа в ареста собственика на хотел „Мавриковата къща“ в Банско. Валентин Мавриков бе задържан при специализирана полицейска акция в събота. По време на операцията бяха открити шест луксозни автомобила, за част от които веднага са намерени доказателства, че са крадени.
Според първоначална информация бизнесменът е ръководел престъпната група, която вилнеела не само в зимния курорт, но и в София, Пловдив, Велинград и Пазарджик.

През зимния сезон автомафиотите се концентрирали основно в Банско, където дебнели луксозните возила на богати туристи. Каналът бе разбит след като зачестили кражбите в зимния курорт. Букално преди дни от паркинги пред хотели в градчето бяха откраднати две луксозни возила.

Делото срещу престъпната група е стартирало в Районна прокуратура –София, но в хода на събирането на доказателства е прехвърлено на магистратите в Разлог.

Срещу сочения за тартор на автоджамбазите Валентин Мавриков е повдигнато обвинение за вещно укривателство, съобщи Весела Стоилова, говорител на Окръжната прокуратура в Благоевград.Очаква се задържаният бизнесмен да бъде оставен за постоянно в ареста.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право