Близки на убития Веселин Стоименов: Весо не беше ликвидатор на ВИС

Подозират за смъртта му Иво Гела. Ликвидаторката е Йорданка Димитрова

„Защо наричат Веселин Стоименов ликвидатор на ВИС? Така го е кръстил някой журналист, а другите повтарят, без да мислят!” С тия думи близки на убития бизнесмен се възмутиха вчера пред „Труд”.

Те разказаха, че той бил пълномощник на групировката за Слънчев бряг заедно с още петима-шестима, които управляват наследството на братята Васил и Георги Илиеви. Сред тях са Николай Цветин, Асен Боянов, Петър Лашов, Орлин Маринов и Иво Иванов-Гела, който се издирва от Интерпол като шеф на банда за дрога и рекет. Управителите се борели помежду си, делейки влияние, имоти и пари.

Близки на Стоименов споделили с полицаи подозрението си, че зад екзекуцията му стои Гела. Подробностите не съобщават, подписали декларация. Весо управлявал хотелите на вдовицата Мая Илиева „Дюн”, „Астория” и „Орел”. Бил лоялен към нея за разлика от други.

ВИС ликвидатор няма, има ликвидаторка, показа проверка на „Труд”. Това е Йорданка Димитрова - държавна чиновничка, която на 31 август 1999 г. е поканила с „Държавен вестник” кредиторите да си приберат вземанията от ВИС. Това е краят империята, в смисъл че е заличена от търговските регистри. Но и началото на войната за нейното наследство, в която вземат убити.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право