Тихомир Безлов: Едва 5 на сто от бизнеса на Антов е бил в България

Убийството на шефа на „Агресия” не е било аматьорско, а напротив - много добре обмислено и изпипано. Това каза в ефира на Нова телевизия разследващият журналист Слави Ангелов. Той коментира двете убийства, които станаха в рамките на два дни в столицата – на Александър Антов и на Веселин Стоименов.

Ангелов посочи, че няма как да се върнем „в мутренските времена, когато показни убийства се случваха всеки ден, защото престъпният свят в България е преживял еволюция”, с хората в него са се сменили. Журналистът посочи, че държавата не прави нищо, за да неутрализира наемните убийци.

„Единственият начин, по който може да уплашиш един наемен убиец е само ако хващаш много като него. А тука какво става – няма един заловен. В тези прослойки има голям глад и понякога се наемат убийци за жълти стотинки”, посочи той и допълни, че страната ни е на осмо място по полицейско присъствие, а „като резултат не получаваме нищо”. Пример за това били постоянните кражби на автомобили и банки напоследък.

Убийство с много предистория

В студиото с Ангелов, зачестилите публични убийства коментира и експертът Тихомир Безлов. Той каза, че убийство като това на собственикът на модна къща „Агресия” е убийство с много предистория.

„Това не са големите зрелищни убийства от 2001 и 2008 г. Първия случай е бушон на ВИС, вторият е обличал безплатно много известни хора в България”, каза Безлов.

Той посочи, че едва 5 % от бизнеса на Александър Антов бил в България. Според Безлов версията за убийството на бизнесмена, че причина е спечелването на голяма сделка да представя голяма чужда марка у нас, е една от най-вероятните. „По-скоро е взел поръчката на някого”, допълни Безлов.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини