Царево строи въжен град и училище по сърф за децата

Царево ще строи адвенчър паркове. Новата формула ще разчупи изцяло концепцията за семейния туризъм на България. Това съобщи кметът на града Георги Лапчев пред Труд. Идеята е негова и е запазена марка. Подобни адвенчър-паркове ще се строят в курортите на цялата община, но Царево е пилотен проект.


Паркът ще бъде готов за новия туристически сезон. Той се намира в края на града, но ще има и морска част, като двата ще бъдат свързани помежду си с велоалея.
Новите адвенчър паркове са за децата. В тази част, която се намира в посока към къмпинг "Арапя", ще има въжен град, скейт пулове и място, където ще съчетават почивката с полезни за живота дейности.


В морската част ще има училище по сърф и плуване. Там децата ще могат да се докоснат и да овладеят всички екстремни спортове сред вълните, които ги привличат.
"Паркът е почти готов", каза кметът Георги Лапчев. От това лято новата атракция ще привлича още повече гости за семеен туризъм към Царево.
В морския град атракция за туристите е и пристанището. Там те се наслаждават на красивата гледка към морето и купуват прясна риба директно от лодките на рибарите. Наскоро пък четири кораба акостирали в порта, пълни с тонове барбун. Както Труд съобщи, риболовците били от Варненско и хващали барбун, за да го изнесат в Гърция. В пристанището на Царево спрели, за да сортират рибата и по- дребната безплатно раздали на местните.

Сега морските вълци в града, които са известни със слуката и майсторлъка си, потягат лодките си за новия риболовен сезон, който ще започне през март.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони