Кримигерой удари патрулка след преследване в Русе

Стар познайник на полицията без шофьорска книжка удари патрулка и се заби с автомобил "Пежо" в крайпътно дърво след среднощен екшън в участъка Бяла - Русе. Криминално проявеният Е.Я. /49 г./ е задържан на заснежен черен път на ул. "Славяни", съобщиха от ОДМВР в крайдунавския град. Шофьорът и пътуващите с него две жени по на 54 и на 57 г. и мъж на 36 г. се отървали по чудо само с леки наранявания.

Колата, собственост на 35-годишен човек от град Ветово, била засечена в 22,50 ч. от дежурен мотопатрул край Бяла. Шофьорът надул газта и не спрял на подадената му стоп-палка, като продължил с висока скорост по пътя. Въпреки включените светлини и сирена на полицейския "Опел Астра", той прегазил изградените заграждения на ТИР-паркинг "Мидата" край село Обретеник и на кръстовището на бул. "България" и ул. Гоце Делчев в гр. Русе.

Джигитът кривнал в по ул. "Славяни", където изтървал волата в снега и забил пежото в дърво. При удара колата се завъртяла и блъснала следващия го полицейски автомобил.

Е.Я. бил задържан и отведен за разпит. Случаят се изяснява от започналото досъдебно производство за осуетена полицейска проеврка по чл. 270, ал. 1 от НК.

Коментари

Задължително поле