Драмата при Реформаторите продължава: Кънев заговори за нов десен проект

Продължават да се задълбочават противоречията между партньорите в Реформаторския блок ДСБ и Движение „България на гражданите“.

Докато Меглена Кунева разясняваше пред телевизия БИТ как РБ е много важен фактор в управлението на страната, Радан Кънев открито заговори пред БНР за раждането на нов десен проект през 2016 година.

Искрите започнаха да прехвърчат отново тази сутрин. Кунева заяви, че се надява председателят на ДСБ да се извини за действията си, с които на практика извади своята партия от управленската коалиция, но парадоксално засега я оставя в РБ.

„Да поставяш колегите си в такава ситуация, без да го обсъдиш нито в партията си, нито в парламентарната група, е грешка. В политиката не можем да се изненадваме по този начин, заяви тя и изрази очаквания, че Кънев ще преосмисли позицията си“, каза председателката на ДБГ.

По-късно през деня тя пак даде да се разбере, че останалите четири формации в дясното обединение нямат намерение да последват ДСБ и продължават да работят за анекса към коалиционното споразумение с ГЕРБ.

По време на пресконференция Меглена Кунева потвърди идеята, че ще предложи да бъде направена индивидуална оценка на всеки министър.

„В анекса към коалиционното споразумение ще бъде записано на всеки 6 месеца да се дава отчет как се изпълнява то“, каза още председателката на ДБГ.

В същото време Радан Кънев коментира интервюто си пред БНР във профила си във Фейсбук.

„Винаги съм бил човек на отворените врати. Но всяко смело движение към промяна винаги тръгва от индивидуални решения. По-смелите винаги задават посоката, така беше и когато създадохме Реформаторския блок през 2013 г. В първите дни обикновено сме сами. Всички други идват след това и се молят да ги приемем“, пише Кънев, като преди това беше заяви:

„2016 ще бъде година, в която българската десница ще изгради нов, много по-единен, много по-смел и по-амбициозен проект“.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика