Поредно гостуване на Здравка Евтимова в Китай

Кола излетя от главен път Е-79 и се заби в дърво край Симитли, няма пострадали

Група лица задържани и разпитвани за търговия с вот в Горна Оряховица Няма повдигнати обвинения

ЕК: Напредъкът на България е достатъчен Нов съвет, съпредседателстван от вицепремиер и представител на ВСС, ще функционира след края на евромониторинга

Млада шофьорка се удари в три паркирани коли и тераса на къща в Смолян

Стартира строителството на Софийския околовръстен път от магистрала „Тракия“ до ж.к. „Младост“

Обявена за издирване ученичка от Търговище се прибра у дома

Херо се разбра с „Берое“

Библиотеката на София на 91 години А1 подарява на Столична библиотека интерактивно студио

Съдят мъж за закана за убийство, кражба на дърва и незаконно оръжие Жертви на обвиняемия са баща и син в Еленско

34-годишен мъж открадна паметна плоча от гробище в русенско село

Нападнаха и биха семейство в леглото, полицията два дни мълча

Семейство животновъди са били нападната и бити в леглата им в омуртагското село Камбурово, но дирекцията на МВР в Търговище мълча два дни за инцидента.

62-годишният Хюсеин Кадиров и жена му Хатидже (58г.) са станали жертва на нападението още в петък малко преди полонунощ, а от полицията съобщиха лаконично за станалото чак в понеделник.

Двамата пострадали са с множество травми от боя, но мъжът бил по-сериозно наранен. Удряни са били по главите и краката с дървен предмет, вероятно сопа или някаква тачка. Мъжът имал шевове по главата и насинено око.

По данни на полицията нямало данни за средна телесна повреда и съпрузите били пуснати за домашно лечение.

Съселяни на пострадалите обаче се притесняват, че те са в шок от нападението. „Спяли са хората и някой се нахвърлил отгоре им. Не успели да видят нападателя, който само съскал на български да мълчат. Тряснал жената по главата и я зашеметил. Нито пари им е искал, нито е казал защо им посяга. Тази неизвестност е страшна. Какво е искал“, питат се комшии.

Нападнатите гледали сами няколко крави и овце. Не били богати хора. Били тихи и кротки. Имали двама синове, които живеели със семействата си в Белгия.

Според версиите в селото нападателят първо нахлул през прозорец в една от стаите, които се ползвали от синовете. После отишъл при съпрузите и почнал да ги налага.

Няма откраднати вещи или пари, категорични са от полицията и селото.

Хората проследили стъпките в снега и установили, че среднощният побойник е бил сам. По дирите разбрали, че излязъл от селото към шосето. Нападнатата къща били в крайна част на Камбурово и двете съседни били празни.

„Много сме притеснени. Над 1000 човека сме в селото и се чудим какво става. Ако сами разберем кой е, хич няма да чакаме закона и ще се заемем с него. Да напада така беззащитни хора в съня им. Ами, ако беше ги убил. Ако утре посегне на друг, какво ще стане“, вайкат се в Камбурово.

Говорителят на полицията в Търговище Ани Кръстева обясни късното подаване на инцидента с думите, че в събота и неделя не давали бюлетин. Съобщавала произшествията от уикенда, ако ръководството й наредяло.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.