Разпити на бензиностанция поиска адвокат по дело за жестоко убийство

Призованите 26 свидетели и 15 вещи лица по делото за убийството на бизнесмена Георги Рогачев-Рогача да се разпитат на бензиностанцията край село Розино, където е извършено престъплението, поиска от Пловдивския окръжен съд известният адвокат Димитър Будаков.

Защитникът на единия от двамата обвиняеми - Николай Стоянов, мотивира искането си със съществени пропуски в описите и протоколите по делото и факта, че основните свидетели живеят в Розино. Съдия Бранимир Василев уважи искането на колежката на Будаков Нели Маркова за отлагане на делото за 22, 23 и 24 февруари, тъй като в последния момент е поела защитата на другия обвиняем - Иван Стоянов, който пък се отказал от услугите на адвокатите си Кавърджикова и Кочева.

В първия от трите дни са призовани двамата служители на бензиностанцията и брата на убития Николай Рогачев, като и тогава съдът ще реши дали да уважи искането за разпити на самото местопрестъпление, извършено на 14 септември 2014 г. вечерта.

Искрата пламва, след като шофьор отказва да плати зареденото гориво с довода, че вече го бил сторил още преди няколко дни. При възникналия спор и шумен скандал, служителят на бензиностанцията повикал на помощ собственика Георги Рогачев, а шофьорът позвънил на свои приятели и роми от Розино. За да сплаши тълпата, Рогачев извадил пушка и стрелял във въздуха, но се получил обратен на очаквания ефект - известният рокер бил обкръжен от голяма група роми и нападнат от тях с дървени колове, сопи, мотики и лопати. След триседмична кома Георги Рогачев издъхна в болница на 20 октомври 2014 г. Сега съпругата му Мария Рогачева и децата му Марияна Костадинова и Ботьо Рогачев са частни ищци и ще искат кръвнина от убийците на своя мъж и баща, като финансовият размер още не е уточнен.

Продължилото над година разследване установи, че фаталните удари са нанесени от 47-годишния Николай Стоянов и 35-годишния Иван Стоянов, които са обвинени в умишлено убийство, извършено по хулигански подбуди и особено мъчителен за жертвата начин. Ако съдът ги признае за виновни, ги грози от 10 до 20 години затвор.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право