Транспортират в „Пирогов“ 16-годишна, пила по греша сода каустик

Аз-приятелят като поетическа сплав

Доведеният син на Стефан Данаилов: Лекарите го поставиха в медикаментозна кома, за да не се мъчи

Рекорден брой от 196 150 посетители отчита музей „Етър”-а в Габрово Статистиката е за деветте месеца на годината

Китай: С Вашингтон сме в „първа фаза“ от изготвянето на търговското споразумение

Осигуровки за шефове в няколко фирми

Верижна катастрофа затруднява движението край Мездра в посока столицата

Джина Стоева и Ивена отново запяха заедно

Външно: Препоръчваме на българите да не пътуват до Каталуния заради протестите, опасността е голяма

Съдът разпореди ново разследване за смъртта на дете на училищна площадка Родителите на 8-годишния Красимир продължават да водят гражданско дело за 600 000 лева срещу община Велико Търново

35 души са загинали при катастрофа с автобус в Саудитска Арабия

ВТУ договаря сътрудничество с Виетнам

Кутия за дарения вместо такса „вход“ в къщата на Майстора

Кутия за дарения се слага в къщата музей на големия ни художник Владимир Димитров-Майстора в кюстендилското с.Шишковци – вместо предложението посетителите да плащат по 1 лев такса „вход“, каза вчера кметът на селото Климент Терзийски /БСП/.

Комплексът с ескпозиции от творби, кореспонденции и вещи на Майстора се посещава годишно от над 1000 души. Досега те посещаваха къщата безплатно. „Искахме да се въведе 1 лев такса, но от общината и художествената галерия „Владимир Димитров Майстора“ в Кюстендил не се съгласиха. Затова пък ще има кутия за дарения. Комисия от петима души ще я товаря периодически и ще обявява постъпилите дарения“, поясни кметът. Той се оплака, че уредничката на къщата музей, завършила наскоро гимназия, взема символичните 150 лева заплата и няма никаква възможност да увеличат заплатата и. Това би могло да стане с твърда такса „вход“, каквато общинарите не разрешили.

Някакъв приход

Къща-музей Майстора осигурявала с услугата „зелник“ – с предварителна заявка майсторки на месивата от селото месят зелник, който струва на клиента 18 лева, припомни кметът Терзийски.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.