КТ „Подкрепа“: В едва 5 държави в ЕС работниците не получават плащания от първия ден

Монтират 30 камери в бургаския квартал „Победа“

Разширяват офисите за удобство на служителите Правят стаи за отдих и зали за игри

Теди Бургазлиева с меден месец 2 години след сватбата

Борисов: Предложението първият ден от болничните да се плаща от работници няма да бъде внесено в НС

Андреа се зае да влезе във форма

Откриха труп на мъж, застрелян в гръдния кош

От 100 до 10 хил. евро глоба за пушене в Гърция

Велико Търново е домакин на национална среща на общинските експертите по социални дейности и здравеопазване Над 150 ще са участниците във форума

Водка с кисели краставички вреди на стомаха

Административният съд потвърди избора на общински съветници в Горна Оряховица

Туристи оцелели след нападение на вълци в Стара Планина

Най-скъпият сериен SUV Cullinan е първият 4х4 автомобил на Rolls-Royce

Вечните книги на България градят безценна поредица Фондация “Българско слово” представя утре първите си 3 колекционерски издания

Лекарка дари инхалатор и мебели на Дом за деца в Дебелец Оборудването е на стойност 829 лева

Министър Красен Кралев подкрепя изграждането на професионален полигон за сноуборд в Банско

Министерството на младежта и спорта подкрепя изграждането на професионален полигон за сноуборд на Банско, заяви министър Красен Кралев. Това стана ясно след среща на министъра със заместник-председателя на Българската федерация по ски Георги Бобев, изпълнителния директор на „Юлен“ АД Иван Обрейков и Виктор Жеков – баща и треньор на Александра Жекова. Жеков предостави проект за полигона, който ще бъде реализиран от „Юлен“ АД със съдействието на Българската федерация по ски.

Възможности

„Има заявено инвестиционно намерение от страна на „Юлен”, на Българската федерация по ски и на г-н Виктор Жеков да изградят професионален полигон за сноуборд в Банско. Ние категорично подкрепяме този проект и ще окажем пълно съдействие за реализирането му. Знаете, че в Пампорово, Боровец и Осогово има и други съоръжения, на които се провеждат занимания по сноуборд.

Те обаче са само за дисциплината слоупстайл, а този полигон ще даде възможност за провеждане на тренировки и състезания във всички дисциплини на сноуборда“, заяви министър Кралев.

Той отново подчерта, че министерството ще подкрепи всички инвестиционни проекти и намерения, които са свързани с развитието на спортната инфраструктура.

„Искрено се надявам този полигон да бъде изграден, тъй като това ще даде възможност на състезателите в България да провеждат нормална и професионална подготовка”, каза Виктор Жеков.

Заместник-председателят на Българската федерация по ски Георги Бобев благодари на министъра за подкрепата и заяви, че централата ще подпомага всички проекти, които ще спомагат за развитието на сноуборда.

Признание

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев връчи почетни плакети на сноубордиста Радослав Янков и на неговия треньор Георги Атанасов за постигнатите победи в стартовете от Световната купа, пожела успех в оставащите 4 старта и изрази увереност, че Янков ще успее да запази лидерската си позиция в генералното класиране до края на сезона.

„Сноубордът е един от зимните спортове, който носи най-много радост на България. Надяваме се с общите усилия на Българската федерация по ски, на Радослав и на Сани Жекова да работим така, че успехите да продължат”, посочи министърът.

Радослав Янков и Александра Жекова също изразиха своята подкрепа за изграждането на професионален полигон по сноуборд на Банско.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.