Деси Цонева показа дъщеря си (СНИМКА)

Лекари от болницата в Павликени забравиха 70-годишна пациентка в скенер, държаха я вързана 6 часа

Арестът на син на Ел Чапо доведе до размирици и стрелби в Мексико

Руски сайт печели на гърба на болно българче

Шефът на КЗП: Не винаги офертите за почивки са толкова действителни и красиви, колкото изглеждат, нужна е проверка

Отбелязваме деня на Света Злата Мъгленска

Чистка и по-високи заплати в школите

Очаква ни лятно време през почивните дни До края на октомври температурите ще са по-високи от обичайните, каза синоптикът Анастасия Стойчева

Прощаваме се с Милчо Левиев

Полицията в Бразилия уби трима престъпници след зрелищен обир на летище

Трус от 5,7 по Рихтер разлюля Аляска

Слънчево и топло време днес

Четвърта вечер на безредици в Каталуния, за днес е насрочена обща стачка (ВИДЕО)

САЩ налагат мита на европейски стоки за 7,5 милиарда долара

Доброволци събират средства за здравен информационен център в Търново

Доброволци стартираха дарителска кампания за изграждането на здравен информационен център във Велико Търново. Инициативата е на организацията ТърновоRUN, която функционира на местно ниво от година.

„Идеята е в малка, модерна сграда да бъде насърчаван активния и здравословен начин на живот. Ще бъдат предлагани съвсем безплатно както лекции и кръжоци, така и тренировки. Искаме центърът да е в парк „Дружба“. Планираме да бъде изградена една еко конструкция, която да е съобразена с парковото пространство. Центърът ще заема около 60 кв. м., а за направата му ще се използват материали, които се рециклират“, обясни Йоана Дилова, част от доброволческия екип.

Тя допълни, че ще се организират регулярни събития, ще бъдат канени гости от спортни клубове, школи и здравни организации. Ще бъдат организирани и информационни кампании, насочени както към традиционната медицина, така и към холистичните методи.

„Центърът няма да замества клиниките и болниците, а ще има превантивна цел. Ще дава възможност за изява на различни клупове за бременни, майки и деца“, обясни д-р Диaна Стойкова, която е лекар в Комплексния онкологичен център и доброволец в ТърновоRUN.

Екипът е изработил портфолио, което разпространява сред представители на бизнеса, институции и граждани. Идеята ще бъде презентирана и на следващата сесия на Общинския съвет, а по-късно и в комисията към местния парламент, където се разглеждат въпросите за младежта и спорта. ТърновоRUN ще призове Общината да предостави подходящ терен в парк „Дружба“ за безвъзмездно ползване за срок от 10 години, като през това време местната администрация поеме разходите за консумативи като ток и вода.

„Изцяло наша задача е да осигурим средствата за изграждането на центъра. Ще са необходими около 80 000 лева. Ще разчитаме на дарения“, каза д-р Калин Василев. Той съобщи, че още преди официалния старт на кампанията са постъпили първите дарения- служители на АГ отделението в търновската болница са събрали 100 лв., същата сума е предоставил и нотариус, а анонимен дарител е изразил готовност да преведе 2000 лв. веднага щом бъде отворена банкова сметка за каузата.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.