Условна присъда или пробация за побойника от бургаския автобус

Тийнейджърът, който преби 64-годишния авиомеханик Чанко Стайков, ще бъде съден, макар и да е непълнолетен, съобщиха от Районната прокуратура в Бургас. Пробация или условна присъда грозят 16 годишният Митко Чантов от квартал "Сарафово".

Авиомеханикът Стайков пътувал от Бургас към летището в квартал "Сарафово", където работи. В автобуса за аеропорта, той направил забележка на приятелката на младежа да не си качва калните обувки върху седалките. Това вбесило ученика и той забил няколко крошета в лицето на по- възрастния мъж. Никой от пътниците не се намесил. Авиомеханикът отишъл на работа, целият в кръв, с четири избити зъба. Колегите му веднага го закарали в болницата, където лекарите му оказали медицинска ромощ и го превързали.

По случая е образувано досъдебно производство. Предстоят разпити, съобщиха от прокуратурата.

"Целият квартал е настръхнал. Възмутени сме и се срамуваме, че това момче е оттук. Няма човек, който да не осъжда постъпката му. Това, че е малък е още по- лошо. Насилието е ужасно нещо", коментира възрастна жена от квартала вчера. Приятелката на Чантов пък заключи, че не се чувства виновна и не знае защо той е реагирал толкова бурно. Пред полицаите момчето, което бе заловено за няколко часа казало, че нападнало авиомеханика в момент на афект.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право