Стара-нова фирма ще се грижи за бездомните кучета в Сливен

Бездомните кучета в Сливен вече няма да ходят на доктор в съседния Ямбол. Местната фирма "ПриВет"ООД бе определена за победител в обявената обществена поръчка на общината за намаляване на популацията на бездомните четириноги. Решението е на комисия за оценка на офертите с председател зам.-кметът Стефан Кондузов.

Единственият конкурент на сливенската фирма бе "Три Д"ЕООД от Ямбол, която досега извършваше тези услуги по договор с общината. Тя е предложила цени с ДДС от 90 и 12 лева за улавяне на куче и обезпаразитяване, 18 лева - ваксинация, 60 и 36 лева - кастриране на женско и мъжко куче. Цените на сливенската фирма за същите дейности са съответно 30 и 6 лева, 5 лева за ваксинация и за кастрация - 70 и 30 лева.

Договорът предстои да бъде подписан от кмета Стефан Радев /ГЕРБ/. Според условията на обществената поръчка, годишната сума за възложените дейности не трябва да надхвърля 66 хил.лева без ДДС. Фирма "ПриВет" се грижеше за бездомните кучета допреди няколко години, след което договорът бе възложен на други. Сега отново тя ще извършва тази дейност.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони