Дневен хороскоп на Алена за петък, 18.10.2019

На 18 октомври 2019 да почерпят

Ще оцелее ли светът след „Катаклизъм”? Джаред Даймънд променя разбирането ни за причините за възхода и падението на цивилизациите

Иззеха над 15 кг канабис от две наркооранжерии в Благоевградско

Версия №1 за изпълкома – статуквото се запазва

Започна официалното посещение на Екатерина Захариева в Хърватия

Мъж загина при катастрофа на пътя за Сапарева баня

САЩ опитват двоен натиск над Турция

Пенс заяви, че Турция ще прекрати военната си операция само когато кюрдите в Сирия се оттеглят

Борисов към Стефан Данаилов: С теб съм

Лидерите на страните от ЕС одобриха сделката за Брекзит

Бурак Йозчивит вечеря с кувейтски богаташи

Червената Мая вече лъже, без да мисли Кюстендилката твърди, че няма билбордове, наела е 10 и ще ги удвоявала другата седмица

Гаф на президента с венеца за летците (СНИМКИ) На лентата, поднесена от Румен Радев, пише 170 вместо 107 години от създаването на ВВС

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в петък, 18 октомври 2019

Родопчанин 5 години води битка срещу ниско напрежение

35-годишният Хайри Ахмединов от рудоземското село Сопотот от 5 години води битка заради ниско напрежение в електрическата мрежа.

През 2011 г. заради ремонт на сграда от енергото прехвърлили подаването на тока на 40 семейства в селото в обща верига с останалите домакинства и напрежението рязко спаднало. Местните го разбрали, тъй като редица уреди не можели изобщо да се задействат. „Явно станахме много домакинства на едно подаване и оттам спадна напрежението. Изобщо не искаха да работят перални, прахосмукачки, компютри. Бойлер от 3 киловата, който по принцип трябва да загрее за половин час, загрява за два часа и половина“, казва Ахмединов.

Според него, от дружеството са могли да поправят нещата за една-две седмици, като възстановят мрежата в първоначалния й вид, но въпреки това и досега напрежението в къщите е същото.

Ахмединов е завършил автоматизация на производството в техникума по минна промишленост в Мадан. Електричар съм по професия и знам, че проблемът можеше да бъде решен веднага, категоричен е мъжът. Той започнал да подава жалби за слабия ток в ЕВН от 2011 г. „Три жалби съм подал, имах по списък и всички абонати, чийто ток е слаб. След това в Комисията за защита на потребителите подадох жалба, която препратиха в ДКЕВР. Там съм се обаждал стотици пъти за тези години. Ефект няма, напрежението си остава с волтаж от 168 -170 при изискване да е поне 200 – 210. Не мога обаче да го докажа, как да докажеш, че в определен час пералнята не се включва. А всички абонати, които търпим това сме изрядни платци“, ядосва се Ахмединов.

Той твърди, че от електроразпределителното дружество също са признали в преписките, че напрежението е ниско, но всеки път отговаряли, че са планирали за следващата година да инвестират, за да се реши проблемът. През м.г. монтирали стълб и трансформатор, които досега обаче не били включени в мрежата.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.