Общинската болница в Нова Загора има нов скенер

Михайлов подаде оставка

Борисов ще се срещне с премиера на Кралство Камбоджа Хун Сен

Официално: Борислав Михайлов подаде оставка

Убиец влиза за 25 години зад решетките 23-годишният Тодор отърва доживотния затвор заради съкратен процес

Джулиана Гани и годеникът й пускат обща песен, осмиваща Ричард Величков

Премиерът Борисов: Партньорството между България и Израел продължава да е отлично във всички сфери

Дядо блъсна с колата си баба на пешеходна пътека

Съдът спря делото за преместването на Куйович

И това видяхме…

Антония Петрова-Батинкова с нови снимки от двумесечната й почивка в Гърция

Елен връхлетял върху кола, тя пък ударила друг автомобил

„Фолксваген” потвърди, че отлага решението за изграждане на завод в Турция заради военната офанзива в Сирия

Социалните в Пловдив обгрижват бездомник като ВИП-персона

Социалните служби в Пловдив обгрижват като ВИП-персона бездомник, който е настанен за лечение в общинска болница „Свети Мина“ и сега чака решение на ТЕЛК, за да бъде преместен в специализирания център за хора с физически увреждания, тъй като е с ампутирани заради измръзване пръсти на крайниците.

Несретникът бил намерен полужив на 31 декември вечерта на автобусната спирка пред областната управа, а сигналът за него подали загрижени пловдивчани. За да стигне до явяване пред комисия на ТЕЛК обаче, близо 65-годишният мъж трябва да мине през куп бюрократични формалности, които зам.-кметът на Пловдив по социалната политика Георги Титюков е решил да спести на несретника.

„Човекът живее близо 20 години под звездите, след като майка му е продала фамилното жилище, и няма абсолютно никакви документи за самоличност. Затова мобилен екип на полицията ще го посети на място в болницата, за да го снима за лична карта. Без нея е невъзможно да мине ТЕЛК и бъде включен в регистъра на службите за социално подпомагане“, уточни зам.-кметът Георги Титюков.

В Пловдив в момента има близо 70 бездомници, но въпреки това 8 от 30-те легла в местния приют и център за временно настаняване стоят незаети въпреки мразовите януарски нощи. За 22-те души, обитаващи приюта и дома на ул. „Радко Димитриев“ 33 освен покрив, постелки и баня и осигурена и храна по линия на социалния патронаж. „Никого не можем да задължим насила да нощува в приюта вместо навън или да задържим насила. Все пак те са свободни български граждани, които имат право на избор“, коментира зам.-кметът Титюков.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.