Обраха 70 000 лв. от офис на аптечна верига в Хасково

70 000 лв. са обрани в Хасково от офиса на фирма "Гален", която има верига от аптеки, съобщиха от полицията.

Парите били в каса, чийто ключ бил оставен на видно място до нея. Кражбата била констатирана в понеделник сутринта, когато служителите дошли на работа. Разбити били прозорец, една външна и 2 вътрешни врати. Помещението се намира на улица "Узунджово" в центъра на града и е близо до автогарата.

Апашите отворили сейфа с оригиналния ключ и отнесли парите. "Интересно е, че офисът се охранява от частен СОТ, но алармата не се е задействала. От охранителната фирма заявиха, че през почивните дни, до подаването на сигнала в районното управление датчиците в окраденото помещение не са са отчели нищо нередно", коментираха криминалисти. Те не изключиха охранителната система да е била заглушена. Друга версия, по която работят разследващите е, че обирът може да е дело на вътрешeн човек. Освен 70-те хилядарки апашите са прибрали и хард дисковете от DVR-устройството за видео наблюдението от монтираните вътре камери. Работата по образуваното досъдебно производство продължава.

Специалисти предположиха, че сегашната кражба може да е дело на същата група, задигнала 50 000 лв. преди месец от друга фирма в Димитровград. В офиса й бе проникнато по подобен начин, ала за разлика от сега парите бяха изнесени заедно с касата.

Коментари

Задължително поле