Чуждите инвестиции нараснаха със 152% Задгранични компании изтеглят капитали от страната

Цената на „Гражданска” нараства до 400% за шофьори с нарушения По-скъпа застраховка за 21 км/ч превишение на скоростта

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в сряда, 20 ноември 2019

Двама души загинаха, падайки в дупка с вряла вода на пътя в Русия

Застреляха в гръб бургазлия до езерото Вая (обзор) Убитият бил криминално проявен

Украйна ще строи град на Луната

5G мрежата е опасна колкото кафето

Разменяме изложби с Ермитажа 5 години напред Министерство на културата на визита в Москва

Режим на водата в 6 области в страната

БСП София: Демонстрираните намерения на ГЕРБ и на кмета Фандъкова за промяна в стила и начина на работа, остават само предизборни обещания

Оправдаха прокурор, бил невменяем

Кмет и фолк певец връщат парите за къщи за гости 158 проекта възстановяват пълната сума

Наводнението във Венеция е повредило мозайки и колони в катедралата Сан Марко

Ловци от Норвегия и Гърция отстреляха 100 фазана

Затягат правилата за биоресторантите

Шефът на БАБХ: Наредих по двама инспектори да следят за ГМО

Издадох заповед проверяващите за ГМО в храните да ходят по двама. Това заяви изпълнителният директор на Българската агенция по безопасност на храните д-р Дамян Илиев по време на пресконференция, свързана с дейността на Агенцията и анализ на отминалата 2015 г. Коментарът на Илиев е по повод одитния доклад на Сметната палата от вчера, в който беше посочено, че само един инспектор проверява за ГМО в храните, което е предпоставка за корупция и неефективен контрол.

„Предпоставки за корупция има навсякъде, усилията, които правим в агенцията в насока предотвратяването ѝ, дават резултати и средата вече е различна. Отворени сме към сигнали и мерките, които взимаме ще бъдат драстични“, подчерта той.

Въпреки краткия период след промените в БАБХ, вече имаме добри постижения, допълни и министърът на земеделието Десислава Танева.

„В агенцията промените започнаха в средата на 2015 г. като нов начин и нова философия за управление, но въпреки краткия период, който имахме, мога да приема за добри постижения няколко неща. Независимо от рамката на бюджета, в която трябваше да се вместим, се сместихме и разплатихме стари задължения. В тази посока за тази година предстои, като агенцията има моята подкрепа в тази насока – да укрепим административния капацитет, особено на терен в областните дирекции по безопасност по храните, като ще увеличим и техните доходи“, посочи Танева.
По думите й в края на годината е приет план за управление на качеството на млякото, който на терен вече се реализира. Той ще ни донесе това, че всеки производител, който реши да остане в този сектор, да произвежда сурово мляко чрез съответните изисквания. Благодарение на този план няма да затвори нито една мандра в страната и нито един производител, каза министърът.

Тя допълни, че вече има положителното становище от китайските власти относно възможността да изнасяме млечни продукти към китайския пазар. Ние сме вече в решаващ етап на тази процедура, отбеляза Танева.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.