Иван Портних: Варна привлича все повече компании от сферата на дигиталните технологии

Черната Златка само по бельо (СНИМКИ)

Допълнителен кораб закрепва фериботната връзка с Атон

Започна пълненото с природен газ на тръбопровода „Турски поток“

Туристи откриха опожарен автомобил

Проф. Венелин Терзиев описа в книга проекциите на устойчивото развитие в практическия живот Нетрадиционното представяне на сериозната творба бе в Залата на жирафите в Музея на хумора и сатирата в Габрово

Стефан Данаилов е излязъл от кома и е контактен

Тъща потроши колата на зет си, той си го върна Три автомобила с натрошени стъкла в Завет при семейна война

Нашествие на мушици в Разград и околностите Изяснява се видът и начините за борба с тях

Видин се включва в най-мащабната кампания срещу трафика на хора

Ново огнище на африканска чума по свинете в община Смядово

Николета Лозанова захвърли дрехите и задръжките (СНИМКА)

Карлес Пучдемон се предаде на белгийските власти

Задържаха 4-ма наркодилъри в прохода „Петрохан”

Болницата в Търново продава недостроен от 30 години хирургичен блок

Областната болница във Велико Търново подготвя за продан стърчащ от над 30 г и недостроен 8-етажен хирургичен блок. Заради сделката на сградата, която е като цирей в двора на лечебницата, е насрочено Общо събрание на дружеството. Общинският съвет пък ще заседава извънредно, за да делегира права за гласуване на зам.кмета Снежана Данева, тъй като общината има 18 на сто от него. Теренът е с площ 18,907 дка.Върху него се намира и планираната за болница недовършена сграда.

Намеренията на ръководството на лечебницата са със средствата от продажбата да се вдигне нова сграда и на едно място да се съберат базите на нова и стара болница. В момента те са на разстояние от около 3 км и ежегодно загубите от транспорта и логистиката между двете звена надхвърлят 600 000 лв.

За сбирката на акционерите на дружеството на 19 януари са предвидени две точки в дневния ред- продажбата на недовършения хирургически блок, както и на терен от 1,4 дка, на който се намира паровата централа на болницата. По сделката трябва да се произнесат и представителите на всички общини в региона, които също са акционери с минимални дялове. Мажоритарният собственик на болницата е държавата с 51 на сто.

„Любопитен детайл е , че на същата дата, на която се провежда събранието за продажбата му, през 1983 г, е стартирало и строителството на хирургическия блок“, казват паметливи търновци.
Междувременно в старата столица се заговори, че предстоящото решение е само първата стъпка, като до окончателното реализиране на сделките за двата пустеещи имота има още доста процедури. Една от най-важните е решение на Министерски съвет за изваждане на обекта от забранителния списък за приватизация, в който попадат болниците. Търговската верига „Кауфланд“ още преди 4 г имаше депозирана оферта за болничните терени, но на два пъти бе стопирана да ги купи.
снимка-интернет

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.