Германски полицаи избягват да арестуват бежанци и прикриват опити за убийства, заради статистика

На германските полицаи е заповядано да не арестуват бежанци, които се опитват да избягат от проверка на документите. Това разказва пред германския в. „Билд“ служител от органите на реда в страната, предаде ТАСС.

„Ако при проверка на документите бежанец реши да избяга, ние дори нямаме право да го задържим. Така наредиха отгоре. Това щели да бъдат насилствени действия. Вътрешното правило е: по-добре му дай да избяга“, разказва полицаят.

„Отначало пристигаха най-вече семейства с деца, които изглеждаха образовани, говореха английски. Сега обаче 95 на сто от бежанците са несемейни мъже. Половината нямат валидни паспорти или други документи“, казва източникът, цитиран от вестника.
„До хората не достига информация какво става всъщност. Един бежанец искаше да пререже гърлото на друг. А после в доклада записаха тежки телесни повреди, а не опит за убийство. Така статистиката изглежда по-добре“, обяснява той.

Публикацията на „Билд“ излиза след широко обсъжданите в Германия събития от новогодишната нощ в Кьолн – сексуални нападения и обири, повечето от които се приписват на чужденци.

До момента полицията на града е получила над 500 сигнала от пострадали, съобщили за тормоз, изнасилвания, оскърбления и грабежи. В официалното съобщение на полицията от 1 януари обаче не се споменаваше за тези инциденти.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.