Дупничани в Благоевград за транзитни номера

Автотърговци от Дупница ходят да купят в Благоевград транзитни момера, за да не провалят сделки с клиентите си, капарирали автомобили и МПС, каза вчера шефът на местното сдружение "Дупница ауто" Вергил Кацов.

Проблемът е от декември м.г. Обещанието на полицейските началници за региона е транзитни номера да бъдат доставени до края на тази седмица. "Ние сме с вързани ръце - провялят се десетки продажби както за клиенти от страната, така и за такива, които идват и изнасят коли в Сърбия, Македония, Гърция. Никой не ни дава никакви обяснения защо е така, защо в съседния Бляагоевград има номера, а в Дупница не. Колкото и да не ни зачитат, ние внасяме данъци, плащаме такси, а убиват бизнеса ни. Поне някой да ни се извини", недоловства Кацов. В Дупница работят и имат ежедневни клиенти над 70 автокъщи.

Транзитни номера няма и в Кюстендил, призна шефът на КАТ-Пътна полиция към областната дирекция ст.инспектор Радолсав Боюклийски вчера. Той обеща да доставят по договор с фирма до края на тази седмица. Всеки ден са необходиим по 30-40 номера, в по-натоварените дни - до 70-80. Цената на транзитен номер е 22,65 лева, уточниха от екипа на КАТ в областиня град. Проблем с държавните регистрационни номера за региона няма, увериха оттам.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони