1 лев за час и половина колело под наем в София

София търси концесионер, който да изгради 48 стоянки за велосипеди под наем в града. Идеята е на тях да бъдат „заключвани“ около 400 колела, с които столичани да могат да се придвижват от едно място на друго.

Предлага се първите 30 минути от ползването на велосипед под наем да бъдат безплатни. След това един час ще струва до 1 лев, вторият – до 2 лева, третият – до 4, като таксата нараства прогресивно с всеки изминал час. В цената ще влиза и застраховката на колоездачите. Условията на концесията ще бъдат обсъдени на заседанието на градския парламент в четвъртък.

Частната фирма, която ще изгради и поддържа услугата, ще получи правото да рекламира без пари на 150 места в центъра на града или да ги отдава под наем. Очаква се договорът да бъде за срок от 8 до 12 години, а минималната инвестиция да е от 1,63 млн. лева.

Концесионерът ще трябва да постави 33 от стоянките и да закупи велосипедите в първите шест месеца след подписването на споразумението, както и да заплаща такса на общината от 93 000 лева от втората година.

Концесионерът трябва да оборудва с GPS всеки велосипед, за да може да се следи къде е и да се разкриват евентуални кражби. Времето на ползване ще се отчита със специални карти, които вероятно ще бъдат и на български, и на английски език.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини