100 катастрофи с линейки за 2015-а

Близо 100 катастрофи с линейки на Спешната помощ са станали през 2015-а година. Пострадали при тях са 11 души, сред тях и един пациент, съобщи бТВ.

По данни на здравното министерство вече всички линейки са оборудвани с колани за пътниците. Невинаги обаче състоянието на пациента позволява да му се постави колан, затова всички участници в движението трябва да пазят колите на Спешна помощ.

При последния инцидент линейката превозвала бебе от Русе към София. Заради заледен участък автомобилът катастрофира край село Обнова. Състоянието на медицинския екип, бавно се нормализира. За щастие бебето, което е пътувало с тях, е невредимо.

Русенската болница обаче е в шок. Вчера сутринта линейката тръгва за София, за да спаси живота на новородено с увреждания. Д-р Десислава Иванова е в линейката като втори неонатолог.

“Лекар с почти година трудов стаж, който е изявил желание да участва при транспортирането на детенцето, защото той иска да бъде полезен и да събира квалификация”, посочи д-р Йосиф Новаков.

Той е попаднал на катастрофата половин час по-късно и лично участва в спасяването на колегите си. Днес Д-р Иванова вече е стабилизирана, шофьорът и д-р Мими Карова също са контактни.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини