Втори ден КАТ не регистрира коли, след седмица се задава пълна блокада

Втори ден "Пътна полиция" в София няма да регистрира коли заради технически проблем във фирмата, която изработва табелите. Нова блокада се задава след седмица пак, когато се очаква поставянето на номера да спре, защото табелите ще свършат.

От фирмата, която ги произвежда, обясниха, че технически проблем няма. Имало забавяне на заявките, което забавяло и доставките. Срокът по договор бил 20 работни дни, съобщи Нова тв.

В четвъртък

Регистрацията на нови автомобили в София се очаква да се възстанови в четвъртък. В столичния КАТ са останали около 2000 табели, които ще стигнат до седмица. След това регистрацията пак спира.

Положението в страната

Същият проблем ще има и в други пунктове на КАТ. Снабдените количества след последния конкурс за доставка бързо се стопяват и през следващите седмици табелите ще се изчерпат на много места в страната. След последните конкурси за фирми-доставчици на табели регистрацията на автомобили беше на различна цена в цялата страна.

Най-вероятно проблемът с липсата на табели няма да се реши скоро, тъй като и последният спечелен конкурс за доставка на 1 милион регистрационни номера е блокиран заради обжалвания, допълва Нова тв.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини