Захлаждането продължава, чакаме слаб дъжд

Температурите днес ще се понижат и преобладаващите максимални ще бъдат между 8° и 13°. Над страната ще има променлива облачност, по-значителна над планинските райони и в следобедните часове, но само на отделни места ще превали слаб дъжд, в планините - сняг. Това съобщиха от НИМХ към БАН пед "Фокус”.

Ще нахлува студен въздух

Ще духа слаб, в Дунавската равнина и Източна България до умерен вятър от запад-северозапад, с който ще продължи да нахлува студен въздух.

Над Черноморието облачността ще е променлива, по-значителна след обяд, но без валежи. Ще духа до умерен вятър от запад-северозапад. Максимални температури на въздуха: 11°-13°. Температурата на морската вода е 7°-8°. Вълнението на морето ще бъде 2 бала.

Над планините облачността ще е променлива, често значителна. На отделни места ще превали слаб сняг. Ще духа умерен, по билата и силен северозападен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра около 2°, на 2000 метра – около минус 5°. Атмосферното налягане ще се повишава, но ще остане по-ниско от средното за януари.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Времето