59 души задържани след терора в сърцето на Истанбул

Турската полиция днес е задържала 59 души при контратерористични операции в пет града в страната след терористичния акт в Истанбул, съобщава Haber Turk, предава Фокус.

По данни на турската телевизия обиски и арести са извършени в столицата Анкара и градовете Шанлъурфа, Мерсин, Килис и Адана. Задържаните са заподозрени в съпричастие към терористичната групировка „Ислямска държава“.

В Анкара са арестувани 16 души, 15 от които са граждани на Сирия. Част от задържаните в други градове турски граждани са заподозрени от полицията, че са се опитвали да открият слабите места в сигурността на сградите на държавните институции, където са планирали да извършат терористични актове.

Жертвите

До момента все още няма потвърждение на националността на всички загинали и ранени. „Има най-малко девет убити германци“, съобщи турски анонимен чиновник, предаде Фокус.

В същото време норвежкото външно министерство потвърди, че норвежец е сред жертвите на експлозията. Външното министерство на Перу обяви, че един гражданин на страната е загинал, а втори е бил ранен.

Повечето пострадали са чужденци – най-вече граждани на Германия, но има пострадали от Перу, Южна Корея и Норвегия.

Както Труд писа, камикадзето - на 27 години от Саудитска Арабия, се е врязал в група германци.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини