ДПС пропусна Русия в декларацията си за новата сесия на парламента

Нито дума за Русия нямаше в официалната декларация на ДПС, изчетена в пленарна зала от съпредседателя Четин Казак при първото заседание на парламента за 2016 година. 

Темата беше основна в речта на почетния председател Ахмед Доган по време на новогодишното тържество на партията. А острият тон към Москва беше поводът за свалянето от лидерския пост на Лютви Местан в края на миналата сесия на Народното събрание. Сега изгоненият Местан седна на последния ред заедно с останалите му верни петима избраници, напуснали движението в знак на солидарност с него.

Част от декларацията беше насочена именно към тази група, макар никой от нея да не бе споменат поименно.

„ДПС е независима, българска, системна, светска, демократична и евроатлантическа партия. Оценявайки по адекватен начин политическите предизвикателства на нашето съвремие, ДПС притежава необходимия потенциал и естественото право да се променя и подновява. Но никой не може да я подмени! И никой не може да изправя ДПС и нейните избиратели пред манипулативно поднесен несъществуващ избор с едничката цел да получи нова лична политическа легитимация. Със сигурност - не и в ущърб на националните интереси на България!“, прочете Четин Казак от трибуната.

Той допълни, че „ДПС е първата пронатовска партия в България и най- ревностният привърженик на членството ни в ЕС". "И също избрала, на база осъзнати ценности, евролибералния път на развитие, партията ни последователно и неотклонно ще върви по него, особено след големите признания, които получихме, като пълноправен член на европейското либерално семейство“, прочете още Казак.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Русия