„Фолксваген“ не търси ново място за завода си, проектите са замразени

Осъдиха трима българи в Санкт Петербург за опит за продажба на 40 кг кокаин Ще лежат от 10 до 12 г. в изправителен лагер със строг режим

Ердоган: Турция и Русия ще извършват съвместни патрули в Сирия

Баде Ишчил си хвана младо гадже

Вебер за мониторинговия доклад на ЕК за България: Добра работа, Бойко Борисов!

Настояват за спиране на финансовото подпомагане на Тома Белев от държавата В писмо до премиера Бойко Борисов искат отстраняване от длъжността му в Министерския съвет

УЕФА ни предупреди за напускането на Боби

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в сряда, 23 октомври 2019

Сирийските кюрди заявиха, че са изпълнили изцяло условията на Турция

Вижте кои са служителите и сътрудниците на бившата Държавна сигурност сред кандидатите на местните избори

Мъж и жена са арестувани във връзка с инцидента с откраднатата линейка в Осло

Румъния не е изпълнила допълнителните препоръки от доклада от 2018 г., посочва Европейската комисия

Пуснаха от ареста майката, която изостави бебето си пред болница в Петрич

ЕК: Хърватия е изпълнила условията за присъединяване към Шенген

500 млн. лв. повече за здраве

ДПС пропусна Русия в декларацията си за новата сесия на парламента

Нито дума за Русия нямаше в официалната декларация на ДПС, изчетена в пленарна зала от съпредседателя Четин Казак при първото заседание на парламента за 2016 година.

Темата беше основна в речта на почетния председател Ахмед Доган по време на новогодишното тържество на партията. А острият тон към Москва беше поводът за свалянето от лидерския пост на Лютви Местан в края на миналата сесия на Народното събрание. Сега изгоненият Местан седна на последния ред заедно с останалите му верни петима избраници, напуснали движението в знак на солидарност с него.

Част от декларацията беше насочена именно към тази група, макар никой от нея да не бе споменат поименно.

„ДПС е независима, българска, системна, светска, демократична и евроатлантическа партия. Оценявайки по адекватен начин политическите предизвикателства на нашето съвремие, ДПС притежава необходимия потенциал и естественото право да се променя и подновява. Но никой не може да я подмени! И никой не може да изправя ДПС и нейните избиратели пред манипулативно поднесен несъществуващ избор с едничката цел да получи нова лична политическа легитимация. Със сигурност – не и в ущърб на националните интереси на България!“, прочете Четин Казак от трибуната.

Той допълни, че „ДПС е първата пронатовска партия в България и най- ревностният привърженик на членството ни в ЕС“. „И също избрала, на база осъзнати ценности, евролибералния път на развитие, партията ни последователно и неотклонно ще върви по него, особено след големите признания, които получихме, като пълноправен член на европейското либерално семейство“, прочете още Казак.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.