Роднините на починалата иракчанка отказват лечение

Шестимата роднини на починалата от остра вирусна инфекция 22-годишна иракчанка отказват лечение. Те са настанени в хасковското инфекциозно със същите симптоми като при издъхналата. Сред тях има и 3 деца.

Както "Труд" писа, младата жена издъхна в Харманли във вторник. От МБАЛ-Хасково обясниха, че Н.Х. починала от остра вирусна инфекция, която се развила много бързо. Лекари обясниха, че това се случвало при пациенти в силно стресово състояние, каквито са бежанците. Не е установен специфичен инфекциозен причинител. При аутопсията са взети всички биохимични, микробиологични и хистологични изследвания, но резултатите от тях ще са готови след няколко дни.

Състоянието на роднините й, вече е стабилно и няма опасност за живота им. Лечението им обаче е трудно, защото те отказвали всякакви манипулации. "Към момента в Хасковска област няма опасност от епидемии, затова хората могат да бъдат спокойни”, заяви пред медиите директорът на хасковската МБАЛ д-р Георги Гелов.

По случая районната прокуратура в Харманли е разпоредила образуването на досъдебно производство, което да установи причините за смъртта на младата жена. До момента е установено, че тя е регистрирана като чужд гражданин у нас на 11 януари 2016 г. в Регистрационно-приемателен център за бежанци в новозагорското с. Баня. Получила синя карта за пребиваване у нас kа 12 януари 2016 г.

"Иракчанката и други чужди граждани са предприели пътуване към София. При преминаване край Харманли здравословното състояние на Н.Х. се влошило и тя е била откарана в Спешния център”, обявиха от пресцентъра на Апелативната прокуратура.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини