Теменужка Петкова: Енергийната система на страната е стабилна и подготвена за зимата

Тиквен фестивал излъчи рекордьорки Кмет отгледа тиква 1,68 м

Вицепрезидентът Йотова в Страсбург: Неделните училища са най-успешната политика зад граница

Мъж вряза колата си в група хора в Холандия, петима са ранени

Арест за двама мъже след бягство от проверка и повреда на патрулка в Пловдив

Пръскат в Разград срещу мушиците

Пиян без книжка блъснал кола и избягал

Американските сили са се изтеглили днес от най-голямата си база в Северна Сирия

Красен Кралев: Нямам намерение да ставам президент на БФС

„Изумруденият скрижал” на Хермес

Пуснаха над 200 творби да се продават благотворително онлайн

Трима души са пострадали при катастрофа в Шумен

Раул Албентоса, испанската звезда на ЦСКА, ексклузивно пред „Труд“ Ритал съм и Меси, и Суарес

Съучениците на пребития до смърт Тодор: Защо никой не му е помогнал?

Врачанското училище „Васил Кънчов“ обяви ден на траур и свали националния флаг наполовина заради възпитаника си – 18-годишният Тодор Йорданов, който беше убит посред бял ден в центъра на града, пред погледите на десетки минувачи.

Тодор е учил в хуманитарната паралелка и е бил много добър и кротък ученик, спортист и треньор по таекуондо, разказва местният сайт Трибали. Съучениците му, които тази година ще са абитуриенти, казват, че без него няма да правят бал и не разбират защо никой не му е помогнал.

Днес трябва да стане ясна и мярката за неотклонение на двамата братя, които са го пребили.

Цветя на чина

Класната стая на Тодор днес беше празна. Помощният персонал на училището я подготвяше за втората смяна, когато неговите съученици пристигнат. На чина на момчето имаше само букет карамфили. Така съучениците и учителите му изразяват болката от голямата трагедия.

Всички били шокирани

Убийството шокирало всички в училището. Вчера, след като научили за случилото се, ученици, учители, директорът Димитър Марков и персоналът буквално застинали в недоумение и потрес. Съучениците на Тодор излезли от класните стаи в коридорите на школото и стояли безмълвно, плачейки. Те не пожелали да си тръгнат и се наложило възпитателите да извикат родителите, за да приберат децата си. Още вчера в училището са пристигнали психолози, които се опитали да успокоят учениците, разказа директорът Димитър Марков.

Без бал

„Шокът беше голям. Никой не можеше да повярва на станалото“, коментират учителите. Класният ръководител на Тодор Веселина Милчовска, която преподава английски език в школото, е била потресена. Тя и съучениците са категорични, че няма да правят бал без Тодор, който тази година трябваше да бъде абитуриент.
„Как може посред бял ден да убият момче в центъра на Враца и никой да не реагира. Това е недопустимо. Къде са съвестните граждани? Къде е полицията? Къде са ХОРАТА? Как никой не се е опитал да му помогне. Та той бе още дете“, коментират учители.

Според училищния персонал причините, довели до голямата трагедия, са няколко – възпитанието на обществото като цяло, неадекватната реакция на гражданите, неоказаната адекватна първа помощ, голямото закъснение на спешните медици и като цяло страхуващото се и болно общество, в което живеем.

Мярката на двамата братя – ясна днес

Очаква се през дншения ден да бъде повдигнато обвинение и да бъде наложена мярка за неотклонение на двамата братя, известни с прякора Поничките, предава Зовнюз. От Окръжната прокуратура вече са иззели видеозаписи от лица, станали очевидици на случилото се в центъра на града. Поръчана е и съдебно-медицинска експертиза на тялото на момчето.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.