108 задържани след акцията на МВР в цялата страна

Общо 108 души са били задържани при проведена мащабна специализирана полицейска операция на територията на цялата страна вчера. По време на операцията са образувани 51 досъдебни и 14 бързи производства.

Както Труд писа, вчера вечерта стана ясно, че се провежда акция срещу битовата престъпност.

Цел

Целта на мащабната акция бе установяване на лица от криминалния контингент, такива, обявени за издирване, извършители на криминални престъпления, противодействие на нелегалната миграция, съобщиха днес от МВР.

Проверени са 2455 лица

В хода на полицейските действия са проверени общо 4508 лица и 2 455 автомобила. По Закона за МВР в полицейските арести са задържани общо 108 лица. Само в София, Пазарджик и Бургас те са 74, от които 1 обявен за издирване, други 21-ма - за извършени различни престъпления, а 19 – за различни криминални регистрации.

Служители от различни структури на МВР са разкрили извършителите на 98 криминални престъпления на територията на Столичната и областни дирекции на МВР - Бургас, Благоевград, Варна, Велико Търново, Враца, Габрово, Добрич, Кърджали, Ловеч, Пазарджик, Плевен, Пловдив, Сливен, Стара Загора и Шумен в т.ч. и взломни.

Нови 56 души са вкарани в регистрите

За издирване през изминалото денонощие са въведени в Автоматизираната информационна система „Издирвателна дейност”, нови 56 души и са снети от отчет 85.

Задържани са и 12 души, които били без документи за самоличност.

Коментари

Задължително поле