Кънев се прави на Саркози, готви се да прикотква бизнеса

Нов политически проект в дясно крои председателят на ДСБ Радан Кънев – информацията бе потвърдена лично от него пред Дарикнюз.

„Този проект ще бъде изключително отворен към българските предприемачи от най-дребния до най-едрия бизнес с възможността те да се включат активно в процеса на взимане на решения и да имат адекватно представителство до най-високото управленско ниво, включително участие в структурите на властта. Защото досегашните опити бизнесът да бъде ангажиран бяха тотално лобистки“, обясни Кънев.

Той за пореден път показа, че няма намерение да оставя ДСБ в рамките на Реформаторския блок – в момента „тъмносините“ са е нелепата ситуацията да са в дясното обединените, което е част от властта, но като партия да са в опозиция.

Според Кънев времето на политическите коалиции вече е отминало и новият проект няма да е в този форма, но нямало да бъде и традиционна партия.

„Говоря за нещо много различно от българската традиционна партия, защото всички български традиционни партии, в най-голяма степен доминиращата партия в политиката ни партия - ГЕРБ, следват структурния модел на БКП. Ще дам примери - начинът, по който се изгражда на два пъти вече в последното десетилетие партията на Саркози. Там възможност да влезе има всеки и ти създаваш култ към тази партия. Няма да ходиш да се молиш на местния партиен секретар дали ще те пусне, дали няма. Ти създаваш, ти плащаш членския внос, който е солиден, и ставаш част от това, което беше Съюз на народното движение, сега е Републиканците; придобиваш правото да гласуваш за неговия лидер, за неговия кандидат-президент, за неговите кандидат-министри на отворени вътрешни референдуми и въпреки това партията има строга единна структура и когато дойде време за избори, се превръща в бойна машина, а не в орда варвари, която беше Реформаторския блок на всички досегашни избори“, разясни председателят на ДСБ.

Той не изключи варианта да се кандидатира за президент наесен, като ще бъде издигнат именно от новата си формация.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика