Лавров на среща при Доналд Тръмп във Вашингтон

Световно известен нефролог консултира безплатно в Бургас

Песните на Pavell & Venci Venc’ се слушат в 78 държави

Невръстен грабител задигна торба с 820 лв. от жена

Работник загина, затиснат от цистерна в Любимец

Пожар лумна от хладилник

Варненският свободен университет въвежда облачна технология на Google Студенти и преподаватели ще общуват по електронен път

Вижте какво откриха полицаи при акцията срещу наркогрупата в Елин Пелин (СНИМКИ)

Евробарометър: Само един от четрима българи вярва, че корупцията ще бъде наказана (ГРАФИКИ)

Серена Уилямс – гъвкава като гимнастичка (СНИМКА)

800 живи елхички дарява ЮЗДП за благотворителната кампания на Министерство на земеделието

Пожарникари и полицаи получиха отличия в категория „Смело сърце“

Шофьор блъсна 8-годишно дете в Бургас

Кейт Мидълтън с български вълнени чорапи (СНИМКИ)

Горя Пантеона на възрожденците в Русе, има пострадал

Поредна ексхумация доказа шеста жертва на ракията-убиец в Якоруда

Поредна процедура по ексхумация бе извършена в сряда сутринта в Якоруда и доказа, че жертвите на ракията-менте вече са 6, а не 5 ,както бе считано официално до момента.

С разпореждане на окръжна прокуратура Благоевград бе изровено тялото на 33 годишния Юсуф Мемчов. Патоанатом взе проби и на място извърши аутопсия, при която се е оказало, че младият мъж е също жертва на ракията-убиец, но в смъртния акт му пишело аневризма.

„ Патоанатомът ни каза, че детето ни е издъхнало от метилов алкохол. Ще съдим Тайфи Мекльов, който му дал да пие от отровната ракия. Искаме смърт за смърт. Той е убиец. Отрови ни рожбата. Никога няма да му простим”, каза през сълзи минути след ексхумацията майката на Юсуф – 54-годишната Айше Мемчова. Синът й почина на 21 декември. „Тайфи да не прехвърля вината на детето ми, че то не може стане от гроба и да се защити. Не съд трябва за него, а да го докарат на площада, да го линчуват и да го разстрелят. Не мога да се примиря със загубата на детето си”, заканва се съсипаната от млъка майка.

Тя разказа, че синът и още две момчета от велинградското село Кръстава били на 20 декември в цеха на Мекльов, за да му свършат някаква работа. Той ги почерпил с отровната ракия, а самият Тайфи пил вино. На другия ден издъхнали Юсуф и едно от момчетата в село Кръстава -40-г. Салих Енгяков, в чийто смъртен акт пише „инфаркт”. Сега якорудчани настояват за ексхумация и на неговия гроб.

Реално това са първите жертви на ракията-менте, защото следващите петима са пили четири дни по-късно и умират. Местните хора обвиняват и лекарите от Разлог. „Ако бяха казали,че те са починали от ракия-менте разследването щеше да почне по-рано и сега другите момчета щяха да са живи, казват якорудчани.

Припомняме,че Окръжна прокуратура – Благоевград обвини в продажба и разпространение на фалшивия алкохол 46-г. собственик на дърводелския цех в Якоруда Тайфи Мекльов. След употребата на отровното питие издъхната петима млади мъже в Якоруда, а други осем бяха настанени в реанимация на благоевградската болница. Пациентите бяха възстановени и изписани на 4 януари да се приберат вкъщи.

Софийският апелативен съд във вторник остави Мекльов за постоянно в ареста.

Според магистратите, ако 46-годишният мъж излезе на свобода, има опасност да се укрие заради изостреното настроение на хората в Якоруда срещу него. Съдиите допускат още, че е възможно Мекльов да се опита да окаже натиск на други свидетели по делото. При гледане на мярката му в Благоевград той се опита да прехвърли вината на починалия Юсуф Мемчов.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.