Папата анатемоса преяждането

Засилват контрола срещу нерегламентираното изгаряне на отпадъци

Не пускат Михайлов да си тръгне от БФС

Сирийската армия влезе в град Ракка

Ердоган не желае да се срещне с Помпео и Пенс в Анкара, а само с Тръмп

Лия прави клип на култова своя балада Със „Сини очи“ певицата стартира издаването на поредица от шлагерни сингли, които ще събере в албум

Д-р Мариян Иванов: Помогнете на имунната си защита през есента и зимата Билкови и хомеопатични средства държат вирусите и бактериите надалече

Новият посланик на САЩ Херо Мустафа пристигна в България

Ким Чен-ун изкачи на бял кон свещената за корейците планина Пектусан (СНИМКИ)

Добричката болница с нова апаратура за 104 000 лв.

Цацаров и Гешев са на посещение в САЩ

Дмитрий Песков: Уважаваме правото на Турция да се защитава чрез операцията в Сирия

Армията изкара 70 бойни машини на учение в Ново село

Чуждите посланици, говорещи български език, учредиха свой клуб

Кметът на Варна спря парите на снегопочистващи фирми

Фирмите, които имат ангажимент да почистват снега в три от петте варненски района – „Одесос“, „Младост“ и „Аспарухово“, няма да получат нито лев за работата си на 3 и 4 януари, а на колегите им от „Приморски“ и „Владиславово“ ще бъдат наложени солени санкции.

Това заяви кметът на града Иван Портних в навечерието на поредното влошаване на времето.

„Безспорно основните пътни артерии бяха разчистени, работеха училища, градини и социални заведения, но нормалният ритъм на живот бе нарушен и фирмите не се справиха със ситуацията. Не може да се допусне състоянието на града да е критично с оправданието, че са се счупили една или две машини“, отсече Портних.

Реакцията му бе резултат от масовото недоволство на варненци, които при първия за тази зима снеговалеж и в първия работен ден от новата година осъмнаха с непочистени пешеходни зони, спирки и улици, по които се натрупаха и огромни камари непочистен боклук.

Наказания ще отнесат и сметопочистващите фирми, уточни кметът. Около 120 000 лв. ще бъде санкцията на компанията, ангажирана с чистотата на „Одесос“, „Младост“ и „Аспарухово“, а наказанията на другите две фирми, отговорни за „Приморски“ и „Владиславово“ ще бъдат уточнени до дни.

За последната година и половина сметопочистващите дружества, са били глобени с над 1 млн. лв. за калпава работа. В момента тече процедура по избор на нови изпълнители на дейността. Те ще трябва да монтират нови съдове за смет и да ги чистят през по-кратки интервали с машини, отговарящи на стандарт Евро 5.

„При тези условия съм убеден, че сметопочистването във Варна ще бъде наистина на високо ниво. Към днешна дата сме свидетели на точно обратното“, коментира кметът.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.