МВР: Пари в основата на убийствата на Антов и Стоименов

Финансов най-вероятно е мотивът за убийствата на Веселин Стоименов и Александър Антов, съобщи старши комисар Константин Димитров, зам.-директор на ГД „Национална полиция“.

Проверява се дали Антов е ликвидиран от длъжник и в тази посока се проучват не само лица, а и фирми, уточни той. Към момента няма информация двамата бизнесмени да са били изнудвани приживе.

Версиите за двете убийства в столицата са няколко.

„По отношение на Веселин Стоименов, освен назначените експертизи и проведените беседи с отделни лица - свидетели и негови близки, все още няма краен резултат на това, което е открито на местопроизшествието", поясни комисар Димитров, цитиран от „Фокус“. Той добави, че се проверяват камери и мобилните клетки.

По думите му МПС-то, което бе запалено в близост, е противозаконно отнето в Пловдив през декември миналата година. „Свързано е по една или друга причина с това убийство", поясни той, като допълни, че са били смъртоносни всички седем куршума, с които е прострелян. Веселин Стоименов освен собственик е и съдружник в над десет фирми.

Във връзка с убийството на Александър Антов, ст. комисар Димитров заяви, че той е бил съдружник в по-малко от 5 фирми и в момента се прави финансов профил на няколко фирми. „Към момента може би и в двата случая се открояват финансови взаимоотношения. Двата случая не са взаимно свързани, но по една или друга причина има финансов мотив - дали от конкуренция в бизнеса, дали от чисто други мотиви на отделни засегнати лица - това тепърва ще се изяснява", каза ст. комисар Димитров и добави, че това не означава, че не се работи по останалите версии.

По думите му двамата бизнесмени не са имали големи финансови задължения. На въпрос дали се проучва възможността извършителят на убийството на Антов да е човек, който му дължи пари, ст. комисар Димитров отговори утвърдително и добави, че се проучват и лица, а не само фирми.

Ст. комисар Димитров обяви още, че няма запис на самото убийство въпреки многото камери в района.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право