Синът на Ценко Чоков обявен за издирване след побой (обзор)

Синът на скандалния кмет на село Галиче Ценко Чоков - Мартин, е обявен за издирване, след като студент се е оплакал, че е бил пребит от него.

Мартин бил призован като свидетел по разследването за побой над 19-годишния Радослав Илиев. Търсен бил на адреса му в Галиче, но от него нямало и следа, обясни пред „Труд“ говорителят на Окръжната прокуратура във Враца Камелия Трифонова.

По-рано Радослав обясни, че е бил налаган от кметския син с юмруци без причина. „Мартин спря с колата си до мен. Слезе и почна да ме удря. Паднах и се ударих лошо. Крещеше, че съм циганин и ме псуваше на майка. Подиграваше ми се, че имам тумор“, разказа студентът. Той бил пребит от Чоков-младши във вторник следобед. След удара паднал и наранил главата си, след като преди месеци претърпял две операции от тумор в мозъка. Инцидентът станал на 200 м от дома на Радослав.

„Страх ме е и не искам да оставам сам“, разказа през сълзи Радослав. Вчера той беше изписан от болницата във Враца и се прибра вкъщи.

„Нека Радослав Илиев не се страхува и да свидетелства. Ако е необходимо, ще му назначим и охрана. Призовавам обществеността в село Галиче също да съдейства на разследващите“, помоли районният прокурор на Бяла Слатина Методи Маринов.

Кметският син е разследван за нанасяне на средна телесна повреда по хулигански подбуди, уточни той. Въпреки това обвинение не му е повдигнато.

Според източници на „Труд“, преди да бъде обявен за издирване, Чоков-младши бил забелязан в болницата в Бяла Слатина.

Името му не за пръв път изплува в кримихрониките. В края на декември м.г. той беше замесен в побой в заведение в Бяла Слатина, но часове след това пребитият се отрече от показанията си пред разследващите. През 2014 г. Мартин получи условна присъда от две години, защото счупил с метален бокс два зъба на съселянина си Милен Крумов. Чоков-младши е разследван и за друг побой. Както и затова, че с колата на баща си Ценко ударил патрулка.

Вечният кмет

на Галиче

Скандалният кмет Ценко Чоков неведнъж е влизал в медиите.

Жителите на селото го наричат „вечния кмет“, защото е на власт вече пети мандат.

Чоков се прочу като страж, който връзва по стълбовете крадци. Месец преди местните избори през м.г. той заведе 200 души на безплатен уикенд в Златни пясъци. По-късно бе преизбран. А победата отбеляза със заря и фолк певици. Купи си и „Мерцедес“ за 200 000 лв.

Някои го определят като благодетел. Не са малко обаче и онези, които се оплакват от него и твърдят, че полицията го пази.

Опонентът му в кметската надпревара се оплака, че го тормози - подпалил му двете коли и опожарил заведението му. Учителка напуснала селото, тормозена от Чоков. Заради заплахи в Галиче не стъпвал и друг жител, който твърди, че кметът е присвоил земята му

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право