СПА столицата на Балканите се уреди с кучешки приют

Велинград - СПА столицата на Балканите най-сетне се сдоби с приют за безпризорни кучета, които досега смущаваха спокойствието по улици и паркове на хилядите туристи и почиващи в курорта. Със създаването му пък новият кмет на община Велинград д-р Костадин Коев вече изпълни едно от предизборните си обещания.

По разпореждане на кмета приоритетните райони, откъдето ще започне събиране на бездомните помияри, са центъра, автогарата, общинският пазар, около женската баня, учебните заведения и болници. След като се заловят скитащите кучета от тези райони, ще започне събирането на четириноги в другите квартали и съседните населени места.

Приютът се намира в местността "Казаков възел", където бездомните песове ще бъдат обгрижвани от ветеринарен лекар, който ще им поставя маркировка, ще ги ваксинира и кастрира.

В община Пловдив пък ще пробват през 2016 г. да се преборят с огромните количества кучешки екскременти, като за целта на стотици места в града бъдат поставени специални контейнери. Те ще бъдат оборудвани с торбички и средства за почистване на остатъците от разходката на домашните любимци. Контейнерите ще бъдат монтирани из паркове и междублокови пространства, където достъпът на кучета не е изрично забранен. Ако и тази мярка не подейства, ще се налагат глоби по 100 лв. за всяко засечено нарушение, заканиха се от Общинския инспекторат.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони