София – бизнес център за хора с големи заплати

Несебърските рибари: Морето дава сафрид и барбун Тази година чернокопът не си хвърлил хайвера

Счетоводните къщи да не приемат пари в брой

Цвета Караянчева връчва наградата „Студент на годината”

Гърция изпраща 400 военни срещу мигрантите по границата с Турция

Сладкото намалява имунитета

Посланикът на Швейцария: Швейцарците сме много отговорни, защото гласуваме постоянно

Дворецът в Балчик получи наградата на БТС Уникалният комплекс е №1 в 100-те национални обекта

САЩ експулсираха двама китайски дипломати, опитали да проникнат във военна база

„Мис Свят 2019” ще работи за устойчива промяна за жените Красавица от Ямайка грабна титлата

Антинаграда за гаврата с „Под игото”

Нено Димов: Общините подлежат на санкции, ако не изпълнят целите за чистота на въздуха ВиК не са длъжни да ни уведомяват, че водата в даден язовир свършва, каза екоминистърът

Автобус на градския транспорт в Ямбол пропадна в дупка

Марк Жирардели: Без втора кабинка ще изпаднем в застой

Кестените са богати на минерали и витамини Подходящи са за консумация от хора с глутенова нетолерантност

Протестна нота за турския посланик (обзор)

На 23-24 декември турският посланик беше извикан и му беше връчена нота в Министерството на външните работи. Това съобщи премиерът Бойко Борисов в парламента, след като от Външното министерство вече 20 дни пазят мълчание какви точно действия са предприели към посланик Сюлейман Гьокче, който се опита да спаси поста на бившия председател на ДПС Лютви Местан.

Борисов разказа преди дни, че лично турският премиер Ахмет Давутоглу му е звънял да ходатайства за Местан. В сряда обаче в отговор на въпрос от Десислав Чуколов за българо-турските отношения той заяви: “По-склонен съм да мисля, че желанието от страна на турското ръководство беше да се информират колко прогнозируеми са процесите, които текат в ДПС.“

Премиерът изтъкна, че България винаги се е старала да има нормални и приятелски отношения с Турция. Той не смята, че по линия на Русия или Турция има някаква зависимост. “Многократно съм благодарил на турското ръководство, че помогна бежанският поток да не се насочи към България. Представяте ли си какво ще стане с Гърция и Италия, ако се задейства Дъблинското споразумение“, попита риторично премиерът. На предишен въпрос на Михаил Миков (БСП) той заяви, че Европа трябва да затвори границите си за бежанци.

Бойко Борисов отвори темата с обучението на българските мюсюлмани. “Имаме стотици хиляди мюсюлмани, ходжи, мюфтии, а голяма част от тях са на издръжка на турската държава“, обясни Борисов и добави, че всички партии в парламента трябва да решат този въпрос.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.