Зеленогорски: Напускаме коалицията, ако не изпълнят исканията ни до половин година

Ще напуснем мнозинството, ако до шест месеца не изпълнят исканията. Това заяви съпредседателят на „Реформаторския блок” Найден Зеленогорски в студиото на „Лице в Лице” по bTV. Той поясни, че подобно решение ще бъде взето само след подробен анализ на ситуацията от всички участници в Блока. Зеленогорски заяви, че никога не би си тръгнал „и да оставя останалите в групата пред свършен факт““

Зеленогорски разказа, че 13 депутати от РБ, както и всички министри от РБ подписаха декларация за подкрепа на кабинета. Очаква се в следващите дни още симпатизанти на„Реформаторския блок” да изразят подкрепата си за предприетата акция.

В 75-80% от случаите сме взимали решенията в Блока с пълно съгласие, коментира съпредседателят на РБ. Според него нито той, нито Радан Кънев могат да бъдат отзовани от групата, тъй като за това е необходима подкрепа от две трети от представителите ѝ.
По думите на Найден Зеленогорски РБ не трябва да се разцепва, а да се разширява. По думите му, този филм – с разпада на СДС и излизането на „автентичната десница” от управлението – вече го е гледал. Затова и не би бил доволен, ако „Реформаторския блок” остане извън парламента, защото избирателите не биха били доволни, допълни съпредседателят на групата.

Той отрече критиките, че единствената причина да не е напуснал управляващата коалиция е, че страна от властолюбие. „Не разбирам защо са тези драми след като на три поредни избори си подобряваме резултатите”, коментира той. По думите му, ако разцепим Блока рискуваме да поставим избирателите в положението от преди няколко години.
Зеленогорски обеща „Реформаторския блок” да направи всичко възможно промените, описани в декларацията за подкрепа на кабинета, да се изпълнят.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика