Приятелката на пребития Тодор: Събират доказателства срещу него

„Те идваха към него, напсуваха го. Той паркира колата и те идваха към нас. Той излезе, естествено, че ще излезе, а няма да се заключи. Имаше агресия и към мен. Ако можеха да ме докопат и мен щяха да набият“. Това каза приятелката на пребития до смърт в центъра на Враца във вторник Тодор Йорданов. По думите на Грета това, което се прави сега, е да се събират доказателства, за да се оневинят двамата биячи.

Вчера Враца въстана, защото прокуратурата повдигна на двамата братя с прякор Поничките обвинение за непредумишлено убийство и за причиняване на лека телесна повреда.

Кой е извадил бокса

Цялото нещо стана за 10 минути, нашето момче си отиде за 10 минути. Те не го пускаха, разказа Грета пред бТВ. Тя опроверга версията, която се появи вчера, че 18-годишният ученик първи е извадил бокс и е тръгнал агресивно към братята. Боксът не е на Тошко, убедена е Грета, която е и съученичка на Тодор.

Има следи от физическо насилие

"На това ли му се казва по непредпазливост? И аз мога да извикам един едър мъж и да бием някой така. И после и ние ще кажем, че сме го ударили случайно и един зъб му заседна в гърлото", възмути се братът на Тодор Ивайло.

Момчето беше категорично, че по тялото на брат му е имало следи от физическо насилие, бил посинен. В това са се убедили баща му и още един човек, които са видели тялото му.

Нов протест

Нов протест се организира тази вечер от съучениците на момчето. Акцията е планирана като шествие по централните улици на града. Планира се шествието да премине през мястото, където стана инцидента и да завърши на централния площад в града. Така съучениците на момчето искат да се противопоставят на агресията.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини