Възобновяват дело за убийството на 34-годишен видинчанин

Видинският окръжен съд отново ще гледа делото за убийството на 34-годишния Иван Ганчев, който издъхна от ръката на свой приятел.

С присъда от миналата година Пламен Ценов (40 г.) бе осъден на 3 г. затвор за умишленото умъртвяване на Ганчев. По-лекото наказание бе наложено, тъй като убиецът бил в състояние на силно раздразнение, предизвикано от жертвата и нанесени удари от негова страна, реши тогава Темида. По искане на подсъдимия и направените от него самопризнания делото бе гледано при съкратено съдебно следствие.

Процесът тръгва наново след решение на Софийския апелативен съд, който отмени присъдата и върна делото за ново разглеждане. В мотивите си за отмяната апелативните магистрати посочват допуснати нарушения и противоречиви доказателства, при които делото не може да се гледа по съкратената процедура.

Кървавата драма се разигра към 23,30 часа на 31 октомври 2014 г. пред погледите на пълно с клиенти бистро на ул. "Найчо Цанов" във Видин. След кратка разправия между двамата мъже, които се познавали още от деца, Пламен извадил нож и го забил в гърдите на Иван. Преди да издъхне обляната в кръв жертва успяла да направи две крачки и да изрече: "Този ме уби".

След произнасяне на първата присъда, почернените близки на убития изразиха възмущение от лекото наказание, което обжалваха пред Апелативния съд в София.

Новото дело влиза в съда на 28 януари тази година.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право