АБВ заплаши: Оттегляме подкрепата за правителството, ако то не номинира спешно Бокова за генерален секретар на ООН

ГЕРБ: Кандидатът ни ще спре сътресенията

АБВ може да преосмисли подкрепата си за кабинета "Борисов 2", ако външно министерство не изпрати спешно писмо с номинацията на Ирина Бокова за генерален секретар на ООН. На специална пресконференция лидерът на партията Георги Първанов и всичките му заместници обявиха, че само Бокова може да бъде избрана за поста, на който щяла да се справи най-добре от всички.

В последните месеци в различни издания се завъртя информация, че кандидатът ни за генерален секретар на ООН може да бъде българският еврокомисар Кристалина Георгиева.

"Всеки си тежи на мястото. Георгиева е много добър зам.-председател на ЕК", обясни вицепремиерът Ивайло Калфин. Той даде да се разбере, че ако се кандидатира, Георгиева няма да бъде избрана за поста.

От външно министерство твърдят, че изчакват най-подходящия момент, за да изпратят писмото с номинацията за поста. Според източници от ГЕРБ въобще не е сигурно, че точно Бокова ще бъде издигната за генерален секретар на ООН. В партията харесвали и Георгиева.

Пред „Труд“ зам.-шефът на ГЕРБ Цветан Цветанов лаконично коментира, че управляващите ще издигнат кандидат, с който да не предизвикват сътресения.

 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини