Скитащи коне предизвикаха две катастрофи в старозагорско

Безстопанствени коне предизвикаха две катастрофи за денонощие в старозагроска област. По чудо инцидентите се разминаха без жертви.

Майка и дете пострадаха, след като автомобилът, в който пътували, блъсна край село Ягода внезапно излязъл на платното кон. Инцидентът станал в сряда около 21,25 часа. Оставеното без надзор животно тръгнало да пресича натоварения път Казанлък - Стара Загора, когато върху него връхлетял автомобил "Хюндай", управляван от 27-годишна старозагорка.

В резултат на удара жената и пътуващото в автомобила 5-годишно момиченце са получили хематоми на дясна вежда и натъртвания. Откарани са в Центъра за спешна помощ в Стара Загора. Там са прегледани и освободени за домашно лечение.

При друг инцидент по-рано същия ден младо жребче загина в казанлъшкото село Бузовград при катастрофа, след като буквално се хвърлило върху преминаващ автомобил "Фиат". Според очевидци животното изведнъж скочило с предните копита върху панорамното стъкло на колата, управлявана от млада жена. Собственикът изтървал буйното жребче десетина минути преди инцидента, а то се втурнало да бяга по пътя. Катастрофата станала на пешеходна пътека в центъра на селото, а жената се отървала със силна уплаха и със строшено предно стъкло на колата.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони