Линейката за Тодор дошла за 5 минути, твърди Спешна помощ-Враца. Според близките - за 30 минути

Линейката, която е изпратена към мястото, където е пребит 18-годишният Тодор, е пристигнала за 5 минути, категорични са от Центъра за спешна медицинска помощ във Враца, предаде Нова телевизия.

Директорът на центъра д-р Галина Лещарска изпрати до здравното министерство информация за това какво се е случило във фаталния за момчето ден - вторник. Тя обяснява, че повикванията на 112 за област Враца се приемат в Монтана. В спешния център във Враца сигналът за случилото се е получен в 13.00 часа, а 13.05 медицинският екип вече е бил на мястото на инцидента.

Както Труд обаче писа, братът на момчето - Ивайло, каза, че линейката е закъсняла много и е пристигнала за около половин час. Никой, станал свидетел на станалото в центъра на Враца, не е искал да закара момчето до болницата, която се намирала на около 3 км.

Обясненията

Лекарският екип поставил момчето на носилка и е започнал да го реанимира. Когато те са пристигнали обаче Тодор не е дишал, зениците му са били разширени, а сърдечната му дейност, според доклада на медиците, е била „неефективна”.

В 13.16 часа линейката с Тодор е пристигнала в болница, а момчето е било откарано веднага в спешното, където продължават да го реанимират. Малко по-късно Тодор умира.

От Центъра за спешна помощ обясняват, че лекарят, изпратен на мястото на инцидента работи от 10 години в болницата и е изключително отговорен.

Както Труд писа, по разпореждане на главния прокурор Сотир Цацаров в Окръжната прокуратура – Враца са изпратени прокурори от Върховната касационна прокуратура. Възложена им е спешна проверка на хода на разследването на убийството на Тодор и действията на разследващите. Покуратурата повдигна обвинение на двамата братя Дамянови, известни с прякора Поничките, за непредумишлено убийство и за причиняване на лека телесна повреда.

Коментари

Задължително поле