Обявиха на търг кметски мерцедес

Община Никола Козлево продава на търг с явно наддаване мерцедеса на бившия кмет Турхан Каракаш. Возилото, модел Е200 компресор, което беше купено от кметството втора ръка и служи два мандата, е оценено за 11 450 лв.

Както "Труд" писа, в края на миналата година общинските съветници взеха решение на сесия за неговата продажба, защото ремонтите му излизат скъпо. Заедно с мерцедеса лицензиран оценител трябваше да каже колко струват и други две общински возила. От обявление става ясно, че микробус "Форд" е оценен за 2 310 лв., а комби "Опел Астра" за 2 020 лв. За трите возила желаещите могат да наддават на 29 януари.

Постъпленията са важни за общината, защото новото ръководство с кмет Ешреф Реджеб/ГЕРБ/ обяви, че са получили в наследство към 800 000 лв. неразплатени средства за извършени ремонти на път и улици миналата година.

Затова се наложило оптимизация на разходите, в това число и намаляване работното време на секретарите в селските кметства.

Нуждата от средства обаче, няма да се отрази на взетото решение за отпадане на таксата от 30 лв. за посещение на детска градина, каза председателят на общинския съвет Стефан Стефанов. От началото на годината всички деца посещават седемте общински забавачки без пари.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони