Янко Янков: От турското посолство привикваха хора от ДПС, нареждаха им какво да правят

Депутатът от ДПС Янко Янков разкри, че от турското посолство са звънели на определени хора от ДПС и са им казвали, че който не е с Местан, е против Турция и край с бизнеса му.

Той обяви, че след новогодишното тържество на ДПС, на което Доган и Местан държали речи, се е взело решение на другия ден Местан да представи свои предложения за подобряване на екипната работа в движението.

„Такава среща нямаше. Вместо това на другия ден от турското посолство започнаха да звънят посред нощ на всички областни председатели на ДПС и да им нареждат какво да правят, разкри Янков.

По думите му изборът не е бил между Доган и Местан, а дали да има ДПС или да няма. Той твърди също, че бившият председател на ДПС е бил поканен на срещата, на която беше решено той да бъде изключен.

Тръгна се тенденциозно към дистанциране, бягството означава някаква зависимост, коментира още депутатът от ДПС. Той уточни, че за зависимостите трябва да се изкажат компетентните органи.

„Защо Местан е бил в турското посолство с багажа си и после заминава за Кърджали. Очаквахме го да дойде на заседанието на Националния съвет и да говорим. Не дойде”, каза още Янков. И допълни, че щом Местан е чувствал заплаха, значи се е чувствал виновен.

Янко Янков уточни, че винаги е считал Турция за стратегически партньор, като един от сериозните инвеститори в България, като държавата, в която почиват 350 хил. почиват и близо 90 хил. се лекуват. ДПС никога не е била срещу Русия, допълни той.

По информация на Янков охраната на Местан не е свалена, а само е намалена.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика