Родителите на Тодор: С всяко отваряне на вратата очакваме, че той ще влезе

С всяко отваряне на вратата, мислим че той ще влезе през нея. Това разказаха през сълзи пред Нова телевизия родителите на пребития до смърт 18-годишен Тодор. В момента стотици хора във Враца протестират под надслов „НЕ на агресията“. Мирни шествия се провеждат и пред Съдебната палата в София.

Днес прокуратурата размисли и промени обвиненията на двамата братя, пребили до смърт Тодор. Те вече са с най-тежките обвинения. Десислав и Иван Дамянови, по-известни като Поничките, ще отговарят за умишлено убийство, което се наказва със затвор от 15 години до живот.
Въпреки промяната в обвинението хората се събраха на площад „Македония” и тръгнаха към лобното място на Тодор. Шествието ще завърши до паметника на Христо Ботев в града.

За Емил и Цецка утеха няма. Казват, че болката няма да отмине - ще се научат да живеят с нея.Те се заклеват в паметта на сина си да се борят той да е последното убито дете.

Три дни почернените родители чакат да погребат детето си.

До новото обвинение на братят-биячи се стигна, след като Враца въстана. Градът се разгневи, защото вчера обвиненията бяха за причиняване на смърт по непредпазливост.
А местният окръжен прокурор се оплака, че общественото мнение оказва натиск на разследването. Пред местни медии Десислав Начков коментира, че когато общественото мнение влезе в съдебната зала, законът излиза.

Майката и бащата на Тодор обаче искат само справедливост.

Приятелката му пък и днес се върна към страшните минути на инцидента отпреди два дни, поднасяйки цветя на лобното място на Тодор и целувайки снимката му.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини