Миков: България умира, искаме вот на недоверие

България умира с темпове, с които нито една европейска или африканска страна го прави. Това заяви председателят на БСП Михаил Миков в предаването „Още от деня” по БНТ
„Гражданите трудно успяват да живеят нормално с дясната политика на правителството. Хората искат да се промени сегашното състояние на държавата. Те вече трудно свързват двата края”, допълни Михов.

Започват преговори за вот на недоверие. "От левицата още утре започват преговори с две от парламентарните групи – ДПС и БДЦ за искане на вот на недоверие към правителството, като писмо е изпратено и на ПГ на ПП "Атака", заяви лидерът на БСП.

Миков обясни, че една от темите за искането на този вот ще бъде вътрешната сигурност. „Тема, която сериозно притеснява българските граждани - с многобройните убийства и агресията по улицата, която не среща респекта на службите”, посочи лидерът на социалистите и заяви категорично, че служителите в системата на вътрешната сигурност са демотиварани.

"Реформата, която бе направена в сектора през бюджета, е реформа на орязване", каза Миков и подчерта, че видимите резултати са налице.

Председателят на БСП посочи като други теми за искания вот на недоверие проблемите в здравеопазването и демографската криза. "В България дори да си плащаш здравното осигуряване, пак ще трябва или да си доплатиш за здравна помощ или да чакаш за такава. Това е резултатът от реформите на управляващите и министъра на здравеопазването", категоричен бе Михаил Миков.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика