Проверяват лекар, заради когото пуснали сина на Ценко Чоков заради страх от килия

Лекар от Бяла Слатина, който във вторник заявил пред местните полицаи, че Мартин Чоков не може да остане в ареста заради страх от арестантски помещения, ще дава обяснения пред прокуратурата, научи „Труд”.

Медикът бил извикан във вторник вечерта в РПУ-Бяла Слатина да прегледа 18-годишния син на Ценко Чоков - кмета на с. Галиче. Мартин бил задържан след поредната жалба за побой срещу него и се оплаквал, че му е лошо и заплашвал, че ще води дела срещу МВР. Лекарят казал, че младежът има страхова невроза и Чоков-син бил пуснат. В сряда, когато полицаи го потърсили на адреса му, той отсъствал и бил обявен за издирване. Същия ден вечерта ченгетата намерили Мартин и му връчили призовка да се яви за разпит днес. А във фейсбук потребител от Бяла Слатина съобщи, че цяла вечер в сряда синът на Ценко Чоков се е веселил в заведението „Артиш” на хвърлей място от сградата на местното РПУ.

Прокуратурата в Бяла Слатина образува дело срещу Мартин по жалба на студента Радослав Илиев (19 г.), който се прибрал в Галиче да учи за изпитите през януарската сесия. Във вторник следобед Радослав бил пресрещнат и пребит на улицата от кметския син, а негов познат веднага го откарал във врачанската болница. Там се оказало, че Радослав има мозъчно сътресение и състоянието му може страшно да се вложи, тъй като студентът вече е бил опериран два пъти заради тумор в мозъка. От болницата незабавно съобщили на полицията, тъй като травмата на Радослав била получена при побой.

Ценко Чоков ходил при родителите на пострадалия младеж и искал да говори със сина им. От семейството смятат, че кметът иска да предложи на сина им да си оттегли жалбата срещу пари, както вече се е случвало с други пребити от синовете му. „Това няма да стане. Искаме всичко да си мине през съд - каза вчера братът на Радослав. - Брат ми е болен и можеше да умре от един удар, така че не сме съгласни за 200 или 1000 лв. Мартин пак да се отърве. Вече не ни е страх, че през нощта може да ни подпалят, защото цяла България видя кой е Ценко Чоков”, добавя братът на пострадалия студент.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право