Топло и утре, после идва студ

Топло ще бъде и времето утре, след това обаче идва рязко застудяване. Максималните температури утре в по-голямата част от страната ще бъдат между 5 и 10 градуса, съобщава Фокус.

През нощта над западните райони облаците ще стават все по-плътни. Утре сутринта предимно в западните райони ще има и места с валежи от дъжд и от сняг.

На обяд и до края на деня вече облачността ще бъде значителна над по-голямата част от страната. Ще има и места с валежи, предимно в северните райони. В нощта на петък срещу събота валежите ще обхванат цялата страна и ще се усилят.

И утре и през следващите дни ще бъде ветровито. Силен вятър от юг - югозапад утре ще духа на много места в страната.

За утре код жълто за силен и бурен вятър важи за крайбрежието на Черно море.

През следващите дни ни очаква сериозна валежна обстановка. Още през нощта на петък срещу събота валежите ще обхванат цялата страна. От северозапад ще нахлува студен въздух и в Северозападна България и високите котловини в Западна България дъждът ще премине в сняг.

В събота и неделя валежите ще продължат и ще бъдат значителни по количество. Постепенно в по-голямата част от страната ще преминат в сняг. Ще се образува и снежна покривка. Ще бъде ветровито и студено.

Коментари

Задължително поле